Az Együtt-PM perel Rogán előző és mostani alpolgármesterének vagyonnyilatkozatáért

2014 július 23., szerda 7:57
8

Az Együtt-PM a Fővárosi Törvényszékhez fordul, hogy hozzájuthasson Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület jelenlegi és Puskás András volt alpolgármesterének vagyonnyilatkozataihoz – közölte Juhász Péter.

Szentgyörgyvölgyi Péter Rogán Antallal (Fotó: Facebook)

Juhász elmondta, hogy a pártok korábban megpróbálták megtudni, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter mennyiért jutott hozzá ahhoz a lakáshoz, amit előbb az önkormányzattól bérelt, majd „töredékáron megvásárolhatott”. Az önkormányzat elérhető irataiból az derül ki, hogy az alpolgármesternek lehetősége volt a felértékelt piaci ár 15 százalékáért megvenni az ingatlant, de azt továbbra sem tudni, hogy valójában pontosan mennyit fizetett érte. Ingatlanügyeiről itt írtunk.

Juhász szerint a volt alpolgármesterről „teljesen nyilvánvalóan kiderült, (…) hogy olyan ingatlanvagyont halmozott fel itteni regnálása alatt, ami a fizetéséből egyszerűen elképzelhetetlen”. Erről itt és itt írtunk, mielőtt Puskás András „magától félreállt”. Juhász a múlt héten közérdekű adatigénylést nyújtott be, és több mint két héttel ezelőtt kikérte a jelenlegi és az előző alpolgármester Puskás András nyitó illetve záró vagyonnyilatkozatait, de eddig azokat nem kapták meg. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt