Az Együtt-PM perel Rogán előző és mostani alpolgármesterének vagyonnyilatkozatáért

politika
2014 július 23., 07:57
comments 8

Az Együtt-PM a Fővárosi Törvényszékhez fordul, hogy hozzájuthasson Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület jelenlegi és Puskás András volt alpolgármesterének vagyonnyilatkozataihoz – közölte Juhász Péter.

photo_camera Szentgyörgyvölgyi Péter Rogán Antallal (Fotó: Facebook)

Juhász elmondta, hogy a pártok korábban megpróbálták megtudni, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter mennyiért jutott hozzá ahhoz a lakáshoz, amit előbb az önkormányzattól bérelt, majd „töredékáron megvásárolhatott”. Az önkormányzat elérhető irataiból az derül ki, hogy az alpolgármesternek lehetősége volt a felértékelt piaci ár 15 százalékáért megvenni az ingatlant, de azt továbbra sem tudni, hogy valójában pontosan mennyit fizetett érte. Ingatlanügyeiről itt írtunk.

Juhász szerint a volt alpolgármesterről „teljesen nyilvánvalóan kiderült, (…) hogy olyan ingatlanvagyont halmozott fel itteni regnálása alatt, ami a fizetéséből egyszerűen elképzelhetetlen”. Erről itt és itt írtunk, mielőtt Puskás András „magától félreállt”. Juhász a múlt héten közérdekű adatigénylést nyújtott be, és több mint két héttel ezelőtt kikérte a jelenlegi és az előző alpolgármester Puskás András nyitó illetve záró vagyonnyilatkozatait, de eddig azokat nem kapták meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.