Az Együtt-PM perel Rogán előző és mostani alpolgármesterének vagyonnyilatkozatáért

Az Együtt-PM a Fővárosi Törvényszékhez fordul, hogy hozzájuthasson Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület jelenlegi és Puskás András volt alpolgármesterének vagyonnyilatkozataihoz – közölte Juhász Péter.

Szentgyörgyvölgyi Péter Rogán Antallal (Fotó: Facebook)

Juhász elmondta, hogy a pártok korábban megpróbálták megtudni, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter mennyiért jutott hozzá ahhoz a lakáshoz, amit előbb az önkormányzattól bérelt, majd „töredékáron megvásárolhatott”. Az önkormányzat elérhető irataiból az derül ki, hogy az alpolgármesternek lehetősége volt a felértékelt piaci ár 15 százalékáért megvenni az ingatlant, de azt továbbra sem tudni, hogy valójában pontosan mennyit fizetett érte. Ingatlanügyeiről itt írtunk.

Juhász szerint a volt alpolgármesterről „teljesen nyilvánvalóan kiderült, (…) hogy olyan ingatlanvagyont halmozott fel itteni regnálása alatt, ami a fizetéséből egyszerűen elképzelhetetlen”. Erről itt és itt írtunk, mielőtt Puskás András „magától félreállt”. Juhász a múlt héten közérdekű adatigénylést nyújtott be, és több mint két héttel ezelőtt kikérte a jelenlegi és az előző alpolgármester Puskás András nyitó illetve záró vagyonnyilatkozatait, de eddig azokat nem kapták meg. (MTI)