MH17: Marija Putyina elhagyta Hollandiát

Meg nem erősített hírek szerint a Hollandiában, egy luxuslakásban élő Marija Putyina, az orosz elnök egyik lánya elhagyta Hollandiát, és Oroszországba menekült.

Az ügynek természetesen a Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj gép  körül kirobbant nemzetközi konfliktus volt az előzménye, hiszen a gépen lévő 289 utasnak több mint fele holland állampolgár volt.

A héten robbant a bombahír Hollandiában, hogy Marija Putyina Hollandiában él, annyira kerülte a nyilvánosságot.

Marija, Vlagyimir és az anyuka
A baloldali Marija, a jobboldali egy barátnő.
Putyin és lányai.
Marija luxuslakása és Marija maga

Szerda reggel a holland város Hilversum polgármestere dühös kirohanást intézett Putyina lánya ellen egy rádióinterjúban, amiért később bocsánatot kért. Hollandiában élő ukránok is demonstráltak Marija Putyina háza előtt.

Pieter Broertjes végül elnézést kért, és azzal védekezett, hogy elkeseredettségében követelte, hogy Putyin lányát toloncolják ki lakóhelyéről, Voorschotenből, sőt az egész országból.

A brit Daily Mail a szomszédoktól úgy tudja, Marija Putyina már el is hagyta az országot.

Putyin két lánya felnőttként még sosem szerepelt a médiában, nagyon keveset lehet róluk tudni.

Eszerint:

Marija Putyina egy holland állampolgárságú menedzserrel, bizonyos Jorrit Faassennel jár. Lakásuk kétmillió dollárt is érhet.

Marijának van egy testvére is, ugyanúgy a Putyintól elvált feleségtől, a neve Jekatyerina.

Faassen két orosz gázipari cégben, a Gazpromban és a Sztrojtranszgaznál is dolgozott magas beosztásban.

Faassenről még annyit tudni, hogy 2010-ben közúti incidensbe keveredett egy orosz bankárral, Matvej Urinnal Moszkvában, akit később adócsalásért dugtak börtönbe.

Hollandiában szerdán gyásznapot hirdettek. Az utasok holttesteit mostanában szállítják haza, az első 50 Endihovenbe érkezik. (Guardian/Daily Mail/Post Online)