Egyszeri, választás előtti, tízezer forint, nyugdíjasoknak - Miskolc

POLITIKA
2014 július 27., 09:44
comments 103

Miskolc meghirdette a Salkaházi Sára Miskolc Programot, amit frissiben kéthete fogadott el a város közgyűlése. A programot nem bonyolították túl: minden nyugdíjas kaphat egyszeri tízezer forintot, ha megfelel az alábbi követelményeknek:

  • nyugdíjas,
  • elmúlt hatvan éves,
  • Miskolcon bejelentett lakóhellyel rendelkezik,
  • jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét, azaz 285 ezer forintot,
  • és ha igényli a tízezret.

Múlthét csütörtökön már tartottak is egy program indító programot, amin Kriza Ákos a város fideszes polgármestere elmondta, hogy

Miskolc gazdasága az elmúlt négy évben stabillá vált. Eljutott arra a szintre, hogy lehetőséget, fedezetet biztosít a miskolci idősek elismerésére, támogatására.

Kiemelte háromezer új munkahely jött létre a térségben, illetve nagyon jót tett a várossal, hogy a kormány átvállalta az adósságait. Miskolc 36 milliárdos hátralékot görgetett maga előtt, ennek hetven százalékát fizeti ki a kormány. Kriza hozzátette, hogy

A programnak fontos üzenete van. Mégpedig az, hogy van a munkának becsülete – hogy csakis a munkának van becsülete. Azt támogatjuk, aki dolgozik, aki dolgozott. A cél Magyarországon és Miskolcon egyaránt a munka alapú társadalom megteremtése. Bízom benne, Miskolc a jövőben is úgy teljesít, hogy minden évben meg tudjuk hirdetni a Salkaházi Sára Miskolc Programot.

A városban a napokban kezdik el kiküldeni az igénylőlapokat a nyugdíjasoknak, ami annyira nagy vonalú, hogy az adatlap visszaküldéséért sem kel fizetni a postán. Jelentkezni augusztus tizenötig lehet, a pénzt szeptember tizenhetedikétől utalják át. Az önkormányzati választások pedig október tizenkettedikén lesznek.

Miskolcon harminchatezer nyugdíjas él, ha mindenki igényelne, akkor háromszázhatvan millióba kerülne az akció a városnak. A borsodi megyeszékhely elmúlt hónapokban a gettótlanítási programjával került a hírekbe, ott két milliót fizettek volna azoknak a szegényeknek, akik önként elhagyják az önkormányzati lakásukat és két évig vállalják, hogy nem költöznek vissza Miskolcra. A szegényellenes rendelet ellen a környező településeken aláírásgyűjtést kezdtek, a városvezetők közösen tiltakoztak. (Minap.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.