Így lépett be, majd lépett ki a Fidesz a Liberális Internacionáléból

Tbg
POLITIKA
2014 július 27., 14:48
comments 40

Előző posztunkban már megpróbáltuk felmérni mekkora utat tett meg a valaha liberális, demokratikus Fidesz és annak elnöke az idén elhangzott tusványosi beszédig.

A Vastagbőr az MTI archívuma alapján remekül összeszedte, hogy ennek az útnak a pártban mik is voltak a lépései 1992 és 2000 között, amikor is a Fidesz szakított a Liberális Internacionáléval, egy, a liberális pártokat gyűjtő ernyőszervezettel, ahová 8 évvel korábban belépett.

1992. február 8. - A Fidesz negyedik kongresszusa szombaton ellenszavazat nélkül elfogadta a pártnak a Liberális Internacionáléhoz való csatlakozását kezdeményező javaslatot.

(...)

2000. október 28. - A Liberális Internacionálé (LI) ottawai kongresszusán tudomásul vette a Fidesz kilépését a szervezetből, de annak okait a csütörtöki végrehajtó bizottsági ülés résztvevői elfogadni nem tudták.

Hogy mi történt a kettő között? Részletek a Vastagbőr blogon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.