Nem vette észre, hogy elütötte a biciklist

baleset
2014 július 27., 06:10
comments 92

Megkereste a Blikk P. György buszvezetőt, aki azt a 133-as járatot vezette, ami felöklelte a fenti videón látható bringást. György elismeri, hogy hibázott. Így emlékszik vissza az egy hónappal ezelőtti eseményekre:

Nem szándékosan húztam a biciklisre a kormányt, azért kezdtem oldalra húzódni, mert jött a következő megálló. Bármennyire is sajnálom, semmit sem vettem észre az egészből. Amikor valaki benyomta a vészjelzőt, a tükörben azonnal az utasteret kezdtem vizslatni, közben szóltak, hogy elütöttem egy biciklist.

A buszsofőr azonnal visszament, mentőt akart hívni, de azt a járőkelők már megtették. György este hétig helyszínelt a rendőrökkel. A szerencsétlenül járt bringásnak hét bordája eltört, amik átlyukasztották a tüdejét. Emiatt egy hetet töltött intenzív osztályon és még három hetet kórházban. Ahhoz, hogy újra dolgozni tudjon még egy hónapnyi rehabilitáció van hátra. A sofőr ellen az eset napján baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást, a BKV mégis csak a bringás videójának publikálása után függesztette fel a vezetéstől Györgyöt. Hétfőtől garázsfőnök beosztásban dolgozik, ha lezárul a nyomozás, akkor dönti el a közlekedési vállalat, hogy mi lesz a férfi sorsa. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.