Négy évre ítélték a férfit, aki bevarrta a neje száját

Életveszélyt okozó testi sértés és a hatóság félrevezetése miatt nem jogerősen négy év börtönre ítélt egy férfit a Fővárosi Törvényszék.

Az elítélt 2013. február 23-án szeszes italt fogyasztott a nejével. Aztán összekötötte a nő kezét és súlyosan bántalmazta - eltörte a bordáját, ami életveszélyes tüdőzúzódást okozott. Végül még két öltéssel be is varrta a nő száját.

Ezután átment a szomszédokhoz, akiknek azt mondta, baj van. Az egyik szomszéd telefonján értesítette a rendőröket, de rossz címet adott nekik és azt hazudta, hogy őt is megverték és elrabolták.

A rendőrségen előbb tagadott, aztán azt állította, hogy a neje direkt kérte, hogy verje meg és varja be a száját.

A sértett amúgy gyógyszerekkel kezelhető mentális betegségben szenved. Ha nem gyógyszerezik, akkor zavarttá válik és egyáltalán nem ihat alkoholt.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét, az életveszélyes állapot közvetett voltát és azt, hogy a bűnösségre is kiterjedő vallomást tett. Súlyosító körülményként értékelte, hogy a cselekményt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen, mentálisan beteg hozzátartozójának sérelmére követte el. (MTI)