Most az orosz bloggereket hallgattatná el Putyin

külföld
2014 augusztus 2., 10:42
comments 140

Oroszországban eddig sem nézték túl jó szemmel azokat, akik az interneten mindenféle kormányellenes vélekedéseket terjesztettek. De mindez most új szintre lép. Egy augusztus elsejétől hatályos törvény értelmében minden blognak, aminek naponta legalább háromezer látogatója van, kötelező lesz regisztráltatnia magát az orosz médiahatóságnál. És onnantól ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd rájuk, mint a sajtótermékekre.

photo_camera Egy korábbi tüntetés Moszkvában (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP)

Ezek a szabályok pedig meglehetősen szigorúak: tilosak a névtelen posztok, nem lehet káromkodni, tilos "hamis információt" terjeszteni, állami vagy kereskedelmi titkokat nyilvánosságra hozni, pornót posztolni és bármiféle szélsőséges nézetet népszerűsíteni. Az pedig, hogy mi számít szélsőségesnek, persze az orosz hatóságokon múlik. Több blogszolgáltató már el is kezdett tiltakozni a törvény ellen, és nézettségi számlálókat egyszerűen befagyasztották 2500 látogató után. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt