Costa Ricában teljesen megőrültek a lajhárok

ÁLLAT
2014 augusztus 03., 07:17

Costa Rica festői szépségű szigetén, az Isla del Canón történt, hogy egy lajhár, aki úgy érezte, semmi se drága, nekivágott, hogy átkeljen az úttesten.

Szerencsére arra járt egy bátor férfi, aki megállt, és biztonságba (az út szélére) helyezte a vakmerő állatot. Az esetről a Metapicture számolt be megdöbbentő képriportban.

photo_camera Forrás: Metapicture

Úgy tűnt, a lajhár eléggé kiakadt, mintha egyáltalán nem akarta volna, hogy megmentsék:

Mint emlékezetes, 2010-ben egy Costa Rica-i lajhár már megpróbálkozott az életveszélyes manőverrel. Őt egy robogón érkező hivatalos közeg mentette meg, halálmegvető bátorsággal:

link Forrás

Az esetből nem sokkal később lélekmelengető feldolgozás készült, amely rámutat a lajhár és az ember szoros kapcsolatára, illetve a lajhári vágyaknak a földtől való elemelkedésére:

link Forrás

Arra kérünk minden Costa Rica-i lajhárt, hogy nagyon vigyázzon magára. Az élet rövid, de annyi örömet tartogat! Ne kísértsék a sorsot, használják a kijelölt gyalogátkelőhelyet!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.