Depardieu eldöntötte a szegedi polgármesterválasztást

politika
2014 augusztus 03., 10:06
comments 139

Az egyre különösebben kinéző francia-orosz színész, Gérard Depardieu a Szegedi Szabadtéri Játékokon két este eljátszotta Napoleón szerepét hétvégén, de jutott ideje arra is, hogy találkozzon a Fidesz polgármester-jelöltjével is.

A szeged.ma című helyi lap éppen arra járt, amikor Depardieu Kiss-Rigó Lászlónál, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspökénél vendégeskedett. És pont ott volt Kothencz János, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje is.

Kötetlenül, jó hangulatban beszélgettek emberekről, politikáról, közéletről, Franciaországról, Magyarországról, Szegedről, egyházról, sportról, művészetről. Depardieu határozottan kijelentette, nagyon drukkol Kothencz János sikeréért az október 12-én esedékes polgármester-választáson, reméli, hogy lehetőséget kap tervei megvalósítására.

Az erről készült galéria több, mint tökéletes. Depardieu pedig fantasztikusan informált a helyi közéletben. Kothenczről ugyanis egy hónappal ezelőttig senki nem tudta, hogy polgármester-jelölt lesz, a helyi Fidesz nem is őt jelölte, hanem Gyimesi Lászlót, a Fidesz szegedi elnökét. De a pártközpontban ezt nem fogadták el, és  Kothencz lett Botka László kihívója. Ezen amúgy Kothencz maga is meglepődött.

A Depardiue által nyilván jól ismert programja ez:

"Szeged jövőjének kulcsszava a törődés – törődni kell az itteni emberek, közösségek gondjaival, meg kell oldani a városrészek régóta szőnyeg alá söpört problémáit és új lehetőségeket teremteni arra, hogy mindenki megtalálja a maga sikerét, boldogulását itt Szegeden." (via cink)

photo_camera A képünk illusztráció. Fotó: AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.