Fán lógva kempingezni volna jó - TOP 5

Egyéb
2014 augusztus 04., 10:37

Kempingezni mókás. Legalább érzed hogy élsz, főleg, mikor reggel a forró levegő szúrni kezdi az orrodat, egy éles szikla a lapockádba bök, és ahogy kiteszed a lábad, hangyahadak marják a húsod.

Tehát a problémák nagy része miből fakad? Igen a talajból! Rovarok, egyenetlenség, sár! Ettől a szinttől elemelkedve már mennyei lehet a kényelem. Tehát legideálisabb, ha fára akasztva tudunk sátrazni, és erre már több tucat sci-fi filmbe illően látványos megoldás létezik. Összeszedtük azt az öt ilyet, amibe először belefutottunk az Interneten.


5. Treepee - sátor, hinta és trambulin. Porontyok erdőbe szoktatásának leghatásosabb fegyvere, a 3 in 1 Treepee. Mezei sátrakkal ellentétben ez hinta és trambulin funkcióval is rendelkezik, véd az UV sugarak ellen, és 150 kilogrammig terhelhető.

4. Cacoon függőszék - avagy sátor. Tulajdonképpen ugyanaz, mint az előző, csak a klasszikus sátorforma helyett madárfészkek ihlette formában. Kompakt mérete adja legnagyobb előnyét, elcsomagolva 20cm x 70cm helyet foglal a poggyászok között, cserébe a tökéletes lógás élményért, és a 380 dolláros árért.

3. Cocoon lógós ház - Luxusgömb lombkorona szinten. Bár elnevezését tekintve csak egy magánhangzóval tér el az előző csodás terméktől, a Berni Du Payrat által lombok közé álmodott sátor több mint egyszerű menedék. Az alapmodell 120 kilogramm, alumíniumvázára vízhatlan borítás kerül, belül pedig egy 2,5 méter átmérőjű körágy segít álomra szenderülni. Nagy menőség a 8000 dollártért mért gömbfészek, főleg a vágygerjesztő marketingfotókon, viszont túl magasra húzni nem javallott, az éjszaka közepén jelentős hátrány, ha két emelet magasról kell kötéllétrán lemásznunk vizelni egyet.

2. Treetents - Alvás esőcseppben. Az alkotó Dré Wapenaar szobrász, de építészettel is foglalkozik. Főleg szobrász szemmel közelítette meg a témát, ezért lett az általa tervezett függesztett lakóhely eltérő a "szokásos" gömb alakú sátraknál. Akárcsak az előző példa, ez sem a csomagtartóban magunkkal vihető fajta, a két felnőttnek, és két gyereknek elégséges helyet biztosító cseppek jelenleg egy Holland kempingben teljesítenek szolgálatot.

1. Tentslie - A leginkább átgondolt. Ha földtől elrugaszkodott kempingezésről van szó, ez a legjobb megoldás. Egyszerűen (legalábbis a tervezők ígérete szerint) harminc perc alatt felállítható, könnyű, élvezhető kényelmet nyújt, és a képen látható kiegészítő lábakkal szinte bárhol telepíthető. Három méretben kapható, 2-5-8 személyes verziókban, és a többhez viszonyítva ennek tényleg eszköz kinézete van, nem csak egy veszett látványos, de haszontalan formatervezői ujjgyakorlat.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.