Orosz Mihály Zoltán rituális bábuakasztásán ámul a világ

2014 augusztus 4., hétfő 20:35
246

Világhírű lett a világhírű érpataki modell! Orosz Mihály Zoltán polgármesterről ír az Independent.

orosz mihály zoltán nemzetközi híre

Orosz Mihály Zoltán, aki legutóbb a Budapest Pride-on akart felmenni a „buzikamionra”, vasárnap azzal került be a hírekbe, hogy megtaposott egy, az izraelihez hasonló, szabadkőműves jelképekkel átrajzolt zászlót, majd parancsba adta egy hóhérnak, hogy akasszon fel egy Benjamin Netanjahu-, és egy Simon Peresz-arcú bábút. Itt van róla a videó:

mindig lélegzetelállító maskarában parádézó polgármester performansza a külügyminisztériumot is megdöbbentette, ők azt írták: „Megdöbbenéssel fogadtuk Érpatak polgármesterének hétvégi akcióját. Más államok vezetői feletti önkényes és jelképes ítélkezés összeegyeztethetetlen az európai normákkal és a jogállamisággal is. A polgármester a gázai háborút és annak ártatlan áldozatait használja fel ürügyként gyűlöletkeltő propagandája terjesztéséhez.”

De megdöbbent Izrael budapesti nagykövetsége is.

orosz mihály zoltán 6

Az Independent azt írja, hogy Orosz Mihály Zoltán, aki 2005 óta a település vezetője, közel áll a lap szerint „putyinista” és „notórius antiszemita” Jobbikhoz. A lap emlékeztetett a Vona Gábor ellen januárban tartott londoni tüntetésre is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt