A magyarok harmada szerint igazolható a cigányokkal szembeni erőszak

baleset
2014 augusztus 05., 05:49
comments 191

A magyarok 29 százaléka úgy gondolja, hogy inkább vagy teljes mértékben igazolható a cigányokkal szembeni erőszak, derül ki a Political Capital megrendelésére az Ipsos által készített közvélemény-kutatásból.

A válaszadók 15 százaléka inkább, 14 százaléka teljes mértékben igazolhatónak tartja a cigányokkal szembeni erőszakos fellépést, míg ez a zsidók esetében 9 és 7 százalék, a homoszexuálisoknál 8 és 6 százalék. A bűnözők esetében 22 és 35 százalék, tehát összesen 57 százalék gondolja úgy, hogy egy bűnözővel szemben indokolt erőszakosan fellépni.

A legkisebb a terroristák elfogadottsága: az ellenük irányuló erőszakot a válaszadók 63  százaléka tartja elfogadhatónak.

Meglepetésre a Jobbik támogatói azok, akik az erőszakot a leginkább elfogadhatónak tartják.

photo_camera Forrás: atlatszo.hu

Részletek az Átlátszón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.