Jótanács Budai Gyulának: Állmtitkr úr! Ne suttogjon a lovak fülébe, csak nézze!

ÁLLAT
2014 augusztus 05., 07:27
comments 13

budaigyula

Ha Ön, oly sok lóbaráthoz hasonlóan fülébe sutyorogva próbál kapcsolatot teremteni kedvencével, pont a lényegről marad le. Brit, mondom, brit tudósok megállapították, hogy a lovak elsősorban a fülükkel kommunikálnak.

És nem úgy, hogy azzal hallják meg, amit mondanak nekik, hanem úgy, hogy azt használják jelzésre!

  • Például, ha egy lovat érdekel valami, akkor hegyezi a fülét, és körözni kezd vele.
  • Ha csak hegyezi, akkor csak ideges vagy dühös.
  • Ha viszont lehajtja, akkor teljesen le van lazulva.

Annál jobban pedig nem is lehet kicseszni a lovakkal, hogy letakarjuk a fülüket. Akkor a többi ló egyszerűen nem is érti, hogy mit akarhat letakart fülű társuk.

A lovak emellett az arc más részleteire is odafigyelnek. Nézik például, hogy a másik mit néz. Egy kísérletben egy ló fényképét rakták póznára két vödör étel közé. A vödrökhöz vezetett lovak kivétel nélkül abba a vödörbe ettek bele, amire a fénykép nézett.

Amikor letakarták a képen a ló szemét, akkor viszont véletlenszerűen választottak a vödrök közül. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.