Valaki megint amerikai államtitkokat szivárogtat, és megint óriási balhé lesz belőle

POLITIKA
2014 augusztus 05., 19:47
comments 34

Az Egyesült Államok egy listát vezet azokról a személyekről, akik szerintük terroristákkal, vagy terror csoportokkal hozhatóak összefüggésbe. A listán 680 ezer név szerepel. Ezek közül 40 százaléknak semmi köze egyetlen ismert terrorszervezethez sem. Ez az Intercept nevű oknyomozó oldal új cikkéből derül ki. Az oldalt Glenn Greenwald, az amerikai NSA kétes lehallgatásait leleplező újságíró csinálta. Az amerikai kormány szerint a ma megjelent oknyomozó cikkben felhasznált dokumentumokat Greenwaldék már nem Edward Snowdentől szerezték, hanem egy új, egyelőre ismeretlen belső ember szivárogtatta ki nekik az adatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.