Ágyi poloskák miatt vontak ki metrókocsikat New Yorkban

külföld
2014 augusztus 06., 14:31
comments 8

Az ágyi poloska az egyik legnyomorultabb élősködő, ami ruhákon, régi bútorokban és még egy rakás más módon terjed, aztán beeszi magát az áldozata otthonába, hogy éjjelente támadjon. Ez a poloskafaj nagyon apró, ráadásul főleg csak éjjel, a sötétben aktív, ezért nehéz kiszűrni. Ilyenkor viszont könyörtelenül csíp, aminek nyoma utána hosszú ideig fáj és csíp egyszerre. Még nehezebb megszabadulni tőle, általában szakembert kell hívni ehhez.

Az ágyi poloskák terjedése sok gondot okoz New Yorkban, ahol már az idegenforgalomnak is komoly csapást okozott a hosteleket és szállókat végigfertőző poloskaraj. Most pedig elérték a metrót, két szerelvényt ki kellett vonni a kapcsolatból, egyet pedig elvittek fertőtlenítésre. (Gawker)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.