Egy belvárosi fideszes jelentette fel a norvég civil pénzeket kezelő Ökotárs Alapítványt

POLITIKA
2014 augusztus 6., 10:28
comments 92

Kedden derült ki, hogy sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a kormány által megtámadott civil konzorcium tagjánál, az Ökotárs Alapítványnál. Ez a konzorcium dönt arról, hogy a norvég állam által felkínált civil támogatási pénzek melyik magyar szervezeteknek jussanak, és ez nem tetszik már jó ideje a magyar kormánynak.

A Miniszterelnökség megbízásából ezért a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is nyomoz az alapítvány ellen, de mivel az a vizsgálat még nem zárult le, sejthető volt, hogy nem a kormány áll a feljelentés mögött. És úgy fest, valóban más fordult a rendőrséghez. A vs.hu úgy tudja, egy V. kerületi fideszes képviselő jelentette fel az Ökotárs Alapítványt.

A lap szerint a feljelentő magánember Tényi István volt, aki fideszes emailcíméről küldte el a feljelentéseket június végén. Személyes okai voltak a mószerolásnak, Tényi ugyanis a Szegényeket és Rászorultakat Segítő Alapítvány (Szersa) oktatási központjában dolgozott tanárként, de mivel politizált az órákon, elbocsátották négy hónap után. Ezután nem sokkal Facebookon egy bagdadi bombázás helyszínét ábrázoló képpel üzent diákjainak, hogy ez lesz az iskolából is, emiatt közveszéllyel fenyegetés miatt eljárás is indult ellene. Végül az iskola szalagavatóját is lefújták miatta.

Tényi azután lépett volt munkaadója ellen, amikor a Magyar Nemzet cikkében megláttam hogy a Szersa vezetője, Matiszlovicsné Horváth Éva is tagja volt a civil pénzek sorsáról döntő bizottságnak. A döntési pozícióban lévő személyek listája elvileg ugyan titkos kéne legyen, de ezt az Emmi valamiért mégis kiadta nekünk, elárulva ezzel, hogy listázta a problémásnak ítélt személyeket a civil pénzek környékén. Matiszlovicsné bűne például az volt, hogy 2002-ben az MSZP színeiben mandátumot nyert Hatvanban.

Tényi a vs.hu-nak elismerte, hogy ő küldte a feljelentést, igaz ő költségvetési csalás miatt. Ebből aztán már sikkasztás gyanújában indult nyomozás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt