Szolgál, véd, és ingyen adja vissza a lopott mobilt

bűnügy
2014 augusztus 06., 10:28
comments 19
photo_camera Magyar rendőr ingyen ad vissza egy lopott mobilt jogos tulajdonosának.
Original artwork by SZSZBMRFK

Öt perce próbálkozom, de jobbat nemhogy én, de tán még Parti Nagy Lajos se tudna, úgyhogy álljon itt a maga eredeti formájában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményének címe és leadje:

A rendőrök adták vissza ingyen

Eltulajdonított egy telefont, amit később szívességből, pénzért cserébe akart visszaadni a sértettnek egy nyírbátori fiú.

Mondjuk azon nem csodálkoznék, ha ebből nem értenék meg, hogy mi történt. Mert valójában szó se volt szívességről:

a gyanúsított 17 éves nyirbátori fiú nem szívességből akarta visszaadni pénzést az ellopott mobilt, hanem azt hazudta a sértettnek, hogy húszezer forintért "visszaszerzi" a telefont, amit, ügye, a gyanú szerint ő maga lopott el.

Persze a sértett se volt hülye, rendőrökkel ment a megbeszélt találkozóra. A rendőrök elfogták, a telefont pedig visszaadták a tulajdonosnak.

Ingyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.