Ez a nő 20 ezer eurót akart feldugni magának

Terrorizmus
2014 augusztus 08., 10:20
comments 49

Nawal Msaad ma megérkezett a londoni tárgyalásra. A 27 éves holloway-i diákot azzal vádolják, hogy 20 ezer eurót akart a fehérneműjében Szíriába csempészni, a gyanú szerint terroristáknak.

photo_camera Fotó: Leon Neal / AFP

Januárban tartóztatták le a Heathrow reptéren, amikor az Egyesült Királyságból Törökországba akart repülni.

A pénzt állítólag Aine Davisnek akarta vinni, aki a barátnőjének és vádlott-társának, Amal El-Wahabinak a férje. A férfi kapcsolatban áll szíriai terroristákkal.

A nő egy kotonban tartotta a készpénzt (főleg 500 eurósokat, de volt 200 és 100 eurós bankjegy is), miután a pénzt tartó gumiszalag elszakadt. De amikor a biztonságiak levetkőztették, a pénzt megpróbálta feldugni magának. (Részben sikerült is.) A bíróságon azt mondta, azért csinálta ezt, hogy elkerülje a szégyent. (Ez részben sem sikerült.)

Msaad azt állítja, nem terroristáknak akarta adni a pénzt, hanem aranyat akart venni az anyjának. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.