A 444 nincs tekintettel a fiatalokra

444
2014 augusztus 09., 07:08
comments 126

Igazságtalan levélben vádol bennünket trágársággal az olvasó, aki nem tud számolni.

Tisztelt Szerkesztőség!

Ez év július 1-től kisérem nyomon a "nyomdafestéket" nem tűrő kifejezések megjelenését (Excel-táblázat). Ebben magasan a 444. vezet pontosan 10 kifejezéssel. Ezt követi az Index 7 és az Origó 2 kifejezéssel.

Naponta elolvasok 12 online-oldalt. Vajon a többiben miért nincsenek ilyen kifejezések? Azért, mert néhány online-szerkesztőség úgy gondolja hogy ma trendi ocsmánynak lenni.

Az online oldalak olvasása nem tilos 18 éven aluli fiatalok számára sem. Jó lenne legalább rájuk tekintettel lenni (Fülöp Péter: "Amúgy meg mindenki elmehet a picsába.")

Én most gyorsan átszámoltam, és július 1 óta volt legalább

  • 30 "szar"
  • 13 "kurva"
  • 1 baszogat

Ez egyértelműen több mint 10.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.