Másfél milliárdot zárolnak a rendőrségnél

POLITIKA
2014 augusztus 11., 08:39

Varga Mihály megszorítási programjának részeként a belügyminisztériumnál 2,73 milliárd forintot zároltak, ennek a javát, 1,5 milliárd forintot Pintér Sándor döntése alapján a rendőrségtől vesznek el. Az összeg 80 százalékát a dologki kiadásoktól vonták el, a felújjításoknál 300 milliós a zárolás.

A büntetés-végrehajtás és a nemzetbiztonság 400-400 milliót bukik, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala 300 milliót. A legjobban a terrorelhárítás jár, Pintér saját titkosszolgálatától csak nyolcvan milliót vesz el.

Varga Mihály július 17-én jelentettek be, hogy a hiánycél tartása miatt 110 milliárd forintot zárolnak. Azóta a kormány minden egyes zárolásnál azt tudta mondani, hogy ez nem fogja érinteni a lakosságot, legyen szó akár hídfelújításról, a közúti közlekedés biztonságáról vagy éppen a szunyogírtásról. Ezek nyilván olyan összegek, amiket csak azért terveztek be a költségvetésbe, hogy

legyen mit zárolni.

(Via Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.