Az MSZP roncsának maradéka az utolsó erejével még egyszer keresztbe feküdt a budapesti ellenzéki megállapodásnak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hétfő éjjel volt a határideje annak, hogy az MSZP, az Együtt-PM és a DK aláírja az egy héttel korábban összerakott ellenzéki egyezséget, ami egyrészt kijelölte volna a főpolgármester-jelöltjüket (Falus Ferenc), másrészt pedig döntött volna a kerületi koordinált indulásról.

Az Index információi szerint viszont az MSZP mindezt nem írta alá. Pénteken volt egy szocialista küldöttgyűlés, amin látszólag rábólintottak a megállapodásra, de aztán a kerületi szervezetek ellenállása miatt mégsem kerültek sínre a dolgok. A lap szerint a budapesti MSZP-vezetés hétfő este is tárgyalt a lázongó kerületi alapszervezetekkel, de Angyalföldön, Zuglóban és Óbudán egyszerűen nem sikerült átvinni a közös akaratot. Pedig a közös ellenzéki megállapodással elsősorban az Együtt-PM járt volna rosszul, az MSZP és a DK javára. Most amúgy hét budapesti körzet sorsa miatt borulhat a koordinált indulás.

A DK és az Együtt-PM vezetősége hétfőn végig várta az MSZP válaszát. Az Index szerint az Együtt pótforgatókönyvekkel is készül már, ezek szerint vagy időt adnak az MSZP-nek, vagy bejelentik, hogy az egész megállapdodás semmis és/vagy összefognak csak a DK-val.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.