https://444.hu/assets/gripenek.jpg

Nem fizetett a Fradi a Gripenekért

hadsereg
2014 augusztus 12., 11:20

"3 Grippen gép repül el a stadion felett, zöld-fehér-zöld csíkokat húzva maguk után. Erre a műsorvezető felhívja a figyelmet - minden szem az égre szegeződik!". Ez volt a Fradi-stadion vasárnapi megnyitójának forgatókönyvében.

És tényleg volt három Gripen az égen, bár nem mindenki látta a stadionból, viszont zöld csíkot nem húztak. Gripenek repültek már Budapest felett, augusztus 20-án, állami ünnepségen. Stadionavatón most először.

Számítások szerint egy Gripen repült órája tízmillió forint körül van. Itt három gépről volt szó. Ráadásul szombaton főpróbát is tartottak. Az így már 60 millió.

De ezt a 60 millió forintot nem a Fradi fizette ki, hanem a Honvédelmi Minisztérium állta. Mégpedig a kiképzési keret terhére. Ez derül ki abból a válaszból, amit Demeter Márta, MSZP-s képviselőnek válaszolt Hende Csaba honvédelmi miniszter. És azzal is érvel, hogy ez nem egy klubrendezvény volt, hanem egy állami beruházás átadása.

hendelevel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.