Egy térkép, ami megmutatja, hogy miért élünk majdnem a világ szerencsésebbik részén

katasztrófa
2014 augusztus 13., 18:39
comments 77

ivoviz

Reddit-en állították össze a térképet az alapján, hogy az amerikai járványügyi hivatal (CDC) melyik országokban javasolja, hogy ihatunk csapvizet. Mint ahogy a Vox-on is írják, ez egy nagyon óvatos lista, olyan országok is bőven szerepelnek a nem javallott kategóriában, ahol valószínűleg gond nélkül ihatnánk a csapból. Az Egészségügyi Világszervezet és a Blue Planet nevű civil szervezet is ennél jóval szigorúbb kritériumokat alkalmaz, viszont becslésük szerint így is nagyjából egymilliárd embert érint súlyosan a biztonságosan fogyasztható víz hiánya.

Update: hopp, ahogy az elsőre fel sem tűnt, a CDC bizony ránk is lesújtott, hiába a remek ivóvizünk amúgy. Ez is jelzi, hogy az amerikai járványügyi hivatal tényleg túlbiztosította magát. És ez sem von le semmit abból, hogy a világ egy komoly részén súlyos problémákat okoz az ivóvízhiány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.