Legfeljebb a lányok között állnák meg a helyüket a magyar focisták

futball
2014 augusztus 14., 10:08
comments 162

„Önöknek, akik itt élnek, talán már fel sem tűnik, milyen a labdarúgásuk közege” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Honvéd korábbi olasz edzője, Massimo Morales. Nézzük, mit nem látunk.

Először is, a magyar focit erkölcsi és szakmai válság jellemzi.

Több magyar klubban előfordul, hogy nem a legtehetségesebb gyerekek játszanak különböző korosztályos csapatokban, hanem azok, akiknek az apja befolyásos ember, vagy ott hangoskodik mindig a partvonal mellett. Esetleg nem hálátlan, ha a gyereke szerephez jut.

Ami ennél is nagyobb gond, az intelligencia hiánya. Szükség lenne tanult, lehetőség szerint diplomás utánpótlás-szakemberekre.

A kispesti akadémián például a fiatalok ugyanazokat a gyakorlatokat ismétlik önmagukban újra és újra. A gyakorlatokból, így aztán a játékosokból is hiányzott a dinamika.

Szerinte a magyar férfi játékosok női csapatokban boldogulnának igazán. Mert a férfiak világában puhányok és gyengék.

Morales 2009-2010-ben volt a Honvéd edzője. Egy Újpest elleni vereség után állt fel, amit azzal indokolt, hogy a Honvédban nem lehet profi körülmények között dolgozni. Ezt most azzal indokolta, hogy folyamatosan csúsztak a fizetések, ezért nem tudta a játékosokat motiválni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.