Leütötték Kukorelly Endrét a Tokaji Írótáborban

Mortal Kombat lett a Tokaji írótáborból

Hazament a Tokaji Írótáborból Kukorelly Endre költő, író, volt LMP-s képviselő, miután csütörtökre virradó éjjel leütötte őt a nála jóval fiatalabb Csender Levente, szintén író. A Népszabadság híre szerint „a két író kocsmai iszogatás közben szólalkozott össze, Kukorelly túl hangosnak találta a Csendert, aki ezen úgy fölháborodott, hogy egy ütéssel leütötte Kukorellyt”.

kukorelly

Kukorellyt kórházban kellett vinni, sérülése nyolc napon túl gyógyul. Az ütés miatt Csender Leventét hazaküldték a táborból.

Csender Levente. Fotó: Balassi Intézet

Kukorelly a program szerint A polgári-demokratikus átalakulás filozófiái és az irodalom változásai című szekcióülésen adott volna elő, de ezt kihagyta.

Az MTI-nek nyilatkozott Szentmártoni János, az írótábor kuratóriumának elnöke. Ő úgy tudja, hogy Kukorelly és Csender is részeg volt (több bort ivott a kelleténél). Csender énekelt, Kukorelly szerint hamisan, emiatt ütött Csender.

A rendőrség súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.