Orbán: Lábon lőttük magunkat

2014 augusztus 15., péntek 4:41
449

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának volt vendége péntek reggel. A miniszterelnök elmondta, hogy

"a mindenkori magyar miniszterelnök olyan mélyen belelát az európai politikába, hogy muszáj a tusnádfürdőihez hasonló előadásokat tartania, vállalva az ezzel járó konfliktusokat."

MTI Fotó: Beliczay László

Szerinte mindig nagy visszhangja van annak, amit Tusványoson mond. A tegnapi kiváló GDP-adat Orbán szerint a dolgozó magyaroknak köszönhető, és végre az EU is látja, hogy működik a magyar modell. A 3,9 százalékos negyedéves GDP-növekedés nem egy pillanatnyi eredmény, hanem egy tendencia és emögött valódi teljesítmény van.

"Lépésről lépésre másztuk meg ezt a hegycsúcsot - reméljük, hogy inkább fennsík"

Orbán szerint a magyar modell legfontosabb eleme, hogy

"a piaci munkahelyek mellett az államnak kell munkahelyeket teremteni."

A miniszerelnök keményen beszólt a Nyugat által bevezetett Oroszországot érintő szankcióknak. Szerinte egyszerűen

"Lábon lőttük magunkat"

A szankciók többet ártanak nekünk, mint az oroszoknak, így most partnereket keres ahhoz, hogy elérje az Európai Unió változtasson ezen politikáján. Orbán szükségesnek nevezte egy konferencia összehívását, amin az unió és Oroszország megtárgyalja az együttműködése jövőjét, terveit. A miniszterelnök szerint nemcsak a most veszteséget elszenvedő termelőket kell kompenzálni az unióba, de az egész szankciós politikát át kell gondolni.

Orbán az augusztus végi uniós miniszterelnöki csúcsértekezleten kezdeményezni fogja, hogy felhívják az uniós polgárok figyelmét arra, "véres vallásháború formájában keresztényüldözés zajlik" a térségben. Szerinte annyira elvallástalanodott Európa, hogy nem tud mit kezdeni a kérdéssel. (MTI)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt