A férfi már rég nem is remélte, hogy valaha visszakapja a vízibiciklijét. Aztán egy nap rendőrök kopogtak nála. Ami ezután történt, azt nem fogod elhinni

bűnügy
2014 augusztus 16., 12:00
comments 44

Nagyon nagy rajongói vagyunk annak a sorozatnak, melyben a rendőrök számolnak be rendszeresen arról, hogy kinek milyen eltulajdonított értékét adták vissza. Még egy külön kvízt is szenteltünk ennek a szokásnak, érdemes kitölteni!

Most viszont szokottnál is jobb közlemény bukkant fel a police.hu-n, amit változtatás nélkül közlünk:

Hajnali fél 4-kor 2014. augusztus 7-én a szolgálatot teljesítő balatonkenesei körzeti megbízott, Budai Tibor r. főtörzszászlós Balatonalmádiban, a víz közeli sétányon, a villanyoszlophoz bújva két személyt fedezett fel.

Az igazoltatása során a 27 éves balatonalmádi férfi és a 18 éves debreceni nő elmondta, hogy néhány nappal korábban Balatonalmádi egyik strandjáról egy sárga színű vízibiciklit tulajdonítottak el, mert Siófokra szerettek volna vele eljutni, szórakozni. Miközben a vízibiciklivel közlekedtek a Balatonon feltámadt szél, és a kialakult vihar miatt kikötöttek Balatonkenesén, majd vonattal visszautaztak Balatonalmádiba. Amikor pár nappal később az éjszakai órákban visszajöttek a vízibicikliért, látták, hogy valaki kihúzta a partra, lelakatolta, így nem tudták azt visszavinni.

vizibicikli

A fiatalok ellen szabálysértési eljárás indult a nyílt vízen tartózkodás szabályainak megsértése miatt, amelyet a Balatonalmádi Járási Hivatal vizsgál tovább.

Az adatgyűjtés során a balatonalmádi rendőrök felkutatták a vízibicikli tulajdonosát, aki nem is remélte, hogy viszont láthatja a sporteszközt. A hivatalos visszaadásra 2014. augusztus 15-én került sor Balatonalmádiban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.