Meghalt az ember, aki miatt milliók kezdtek el gördeszkázni

GYÁSZ
2014 augusztus 16., 16:48
comments 32
photo_camera Adams 2013-ban

Jay Adams, a gördeszka kaliforniai legendája 53 éves volt. Szívrohamban halt meg Mexikóban, ahol szörfözni volt feleségével és barátaival.

Tizenéves korában barátaival Los Angeles Dogtown negyedében deszkáztak, és olyan hírnevet szereztek, ami aztán hozzájárult ahhoz, hogy a gördeszkázás utcai hobbiból látványos mainstream sport legyen.

photo_camera Adams fénykorában

Erről az időszakról készült 2005-ben a Dogtown and Z Boys című dokumentumfilm.

Látványos trükkjei mellett persze nem volt egy kifejezett role model, többször is börtönbe került balhéi miatt. Az utóbbi években viszont már tiszta és józan életet élt. Hatása a sportra viszont csak Tony Hawkéhoz mérhető. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.