Beteljesedhet a lex Mocsai - az edző pályázik a rektori posztra

politika
2014 augusztus 18., 03:17
comments 105

Mocsai Lajos pályázik a szeptemberben önálló intézménnyé váló Testnevelési Egyetem rektori posztjára - írta a Népszabadság. A lap hétfői számában ezt maga a magyar férfi kézilabda-válogatott kapitánya erősítette meg, aki 1978 óta tanít a Testnevelési Főiskolán, és docensi fokozata van.

Mocsai a korábbi rendszerben nem pályázhatott volna, mert akkor még azt írta elő a felsőoktatási törvény, hogy a rektornak tudományos fokozattal kell rendelkeznie. Ezt azóta módosította a parlament, többek szerint épp Mocsai miatt.

Mocsai a Népszabadság kérdésére cáfolta, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel vagy Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterrel egyeztetett volna pályázati szándékáról. A tudományos fokozat hiányával kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy 2002-ben megkapta az Európai Kézilabda-szövetség életműdíját.

„A vezetői kvalitásai valakinek nem a PhD-fokozattal dőlnek el"

- tette hozzá.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.