Az amerikai iskolákban idén már több lesz a nem fehér, mint a fehér

oktatás
2014 augusztus 19., 11:36
comments 154

Idén először történik meg, hogy az amerikai állami iskolákban több lesz a nem fehér tanuló, mint a fehér, jelenti az USA országos oktatási központja, az NCES.

A pc magyar megnevezésekkel kicsit gondban vagyok, a lényeg, hogy a fekete, ázsiai, közép- és dél-amerikai (hispanikus:) illetve magyarul indián, amerikaiul natív amerikai gyerekek aránya 2014-ben a történelemben először ha csak hajszálnyival is, de meghaladja majd  az 50 százalékot: 50,3 lesz a nem fehérek javára.

1997-ben még ugyanez az arány 63,4-36,6 volt a fehérek javára.

photo_camera Forrás: Pew Research Center

Az ok a nem fehér népesség növekedése: 2012 és 2013 között a dél-amerikai származásúak aránya 2,1, az ázsiaiaké 2,9 százalékkal növekedett a teljes amerikai népességen belül, míg a fehérek (amerikaiul: caucasians) aránya 6 százalékkal csökkent.

Még több adat a Quartzon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.