Az egész falut kihallgatták, mert az ország vezetőjének eltűnt a mobilja

külföld
2014 augusztus 20., 11:37

Ahogy azt Orbán Ráchel esküvője után a személyzet megtapasztalhatta, vannak, akik elég nehezen viselik a mobiltelefonjuk eltűnését. Most egy teljes csecsen falu, Germencsuk ezer lakosa élhette át ugyanezt.

photo_camera Ramzan Kadirov csecsen elnök képzeletbeli mobilba beszél.
Said Tzarnaev/RIA Novosti

A Memorial nevű, a csecsenföldi jogsértések feltárásán dolgozó orosz jogvédő szervezet jelentése szerint augusztus 16-án a rendőrség és a térségi kormányhivatal munkatársai ezernél is több helyit, de még a gyerekeket is berendelték a rendőrségre, hogy kihallgassák őket

Ramzan Kadirov csecsen elnök mobiltelefonjáról.

A telefont Kadirov egy múzeum átadóján vesztette el.

Kadirov hivatala tagadja, hogy ilyesmi történt volna, de az esetnek újságírók is szemtanúi voltak. A rendőrség őket is megmotozta a mobil eltűnése után. (Via Szabad Európa - Rádió Szabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.