Megfulladt, aki kitalálta, hogy az emberek öntsék le magukat jeges vízzel

GYÁSZ
2014 augusztus 20., 17:28
comments 46

Ma is Örkény István írja a híreket:

egy balesetben vízbe fulladt Corey Griffin, akinek a jeges vizes kihívás (Ice Bucket Challenge) nevű internetes őrület elterjedését köszönhetjük.

photo_camera Corey Griffin

A 27 éves Griffin Nantucket szigetén, Massachusetts államban gyűjtött adományokat. A Juice Guys nevű épületről éjszaka fejest ugrott az Atlanti-óceánba.  Először felbukott a felszínre, majd alámerült. Az üdülőszigeten hagyománya van annak, hogy fejest ugranak a vízbe a 2,5 szintes épület tetejéről, de senki nem emlékszik arra, hogy valaha bárki megsérült volna. Az orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy halála baleset volt, vízbe fulladt.

Az Ice Buckett Challenge (ami éppen ott tart, hogy Vin Diesel kihívta Putyint, hogy öntse le magát vízzel) lényege elvileg az, hogy az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegségre hívja fel a figyelmet, és így gyűjtsenek pénzt erre a célra (Griffin eddig százezer dollárt gyűjtött össze), de jogosan fel lehet vetni azt is, hogy az egész sokkal inkább magamutogatás, mint jótékonyság. Erről részletesebben itt írtunk.

photo_camera Jimmy Fallonék leöntik magukat jéggel, mielőtt felszólítják ugyanerre a New York Jetset

A 27 éves Corey Griffin barátjával, az ASL-ben szenvedő Pete Fratesszel indította el az akciót, amire aztán elég sokan rápörögtek az interneten. (MTI/Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.