Irakban készülnek téríteni az őrült homofób keresztény szekta tagjai

2014 augusztus 22., péntek 15:01
218

Ez egy sokszereplős sztori, kezdjük az elejéről.

Robin Williams halálának híre után bejelentkezett egy ismert gyűlölködő szekta, a Westboro Baptista Egyház (WBC), hogy ők bizony tüntetni kívánnak a színész temetésénél, mert szerintük Williams "fag pimp" azaz buzistrici volt. Ezt alighanem azzal érdemelte ki a színész, hogy volt olyan filmje, az Őrült nők ketrece, amiben homoszexuális karaktert alakított.

Ez az egyház már korábban is híres volt, primitív "Isten utálja a buzikat" címkézésű kampányuk régóta közröhej az interneten, nemrég pedig elkezdték az "Isten utálja a médiát" kampányukat, ami során az Apple, a Facebook és a Twitter székháza közelében tüntetnek meg osztogatják szórólapjaikat. Valami hasonló akciót terveztek Williams temetésére is, de ezt aztán sikerült elkerülni: a színészt szűk körben, egy nappal halála után búcsúztatták el.

robin1

Viszont az ötletből persze botrány lett, az idióta szekta tagjainak pedig többek között egy brit komikus, Adam Hills is üzent, aki egyrészt faszfejnek nevezte a szekta tagjait, másrészt feltette a kérdést, hogy miért nem inkább Irakban tüntetnek meg térítgetnek, ahol éppen hitükhöz hű keresztényeket fejeznek le. Hills még azt is megígérte, hogy fizeti a repülőútját a szekta bármelyik tagjának, aki hajlandó elmenni Irakba téríteni. Első osztályon.

Itt véget is érhetett volna a sztori, ha nem borzasztó buta emberek lennének a történet szereplői között. De mivel vannak, jön még egy csavar: a WBC Twitteren most megüzente, hogy oké, elfogadják az ajánlatot, és elmennek tüntetni Irakba is.

Ott, ahol épp az ország jelentős részét elfoglalta az Iszlám Állam, és az ország többi részén sem feltétlen életbiztosítás ilyen táblákkal álldogálni:

irak

Adam Hills ma esti műsorában fog válaszolni a szektának, reméljük semmi nem áll majd az utazás útjába. (via Buzzfeed, Gawker)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt