Az öröm masinériái extra: a Boldogság kiállítás

Hétről hétre keresem az örömöt az életben, és próbálok boldogságot találni bármiben, ami csak szembejön, de meg kell mondjam, egyáltalán nincs egyszerű dolgom.

Amikor pedig eljutott hozzám a híre, hogy éppen megtekinthető Pesten egy Boldogság kiállítás elnevezésű tárlat, ahol egyenesen már a boldogságról tanítanak, hogy ezt hogy s mint, és milyen gyakorlatokkal és milyen teendőkkel, miben, mikor, hol, hogyan...

Nem szaroztam. Mondtam is, ezt most megnézem magamnak, és jól elmegyek. El is mentem. Heh!

Mindenekelőtt, a tények kedvéért:

  • Az Ív&Candie fotósduó munkássága kapcsán már nálunk is többször felbukkanó Szombat Éva fotográfus tárlatáról van szó, aminek az idén nyáron nyílt, Lendvai Linda által vezetett Supermarket Gallery ad otthont.
  • A kiállítás alapja egy Boldogság című könyv, amiben Éva bájosan giccses és színességében vidám képei mellett Vida Vera szövegeit olvashatjuk.
  • No meg találunk benne egy rakat egyéb dolgot:
Napirendet a boldogsághoz. A tapasztalat szerint elég csupán három tevékenységet teljesíteni a hét során és garantált a jobb közérzet.

Magyar nyelvet optimistára fordító szótárat, no meg 1 dollárt.

Aztán akad itt egy DIY relaxációs, boldogságtorna fejezet is, amit volt szerencsém helyben kipróbálni.

De végül egy tesztnél kötöttem ki...

boldogk02

...amiből azonnal kiderült:

Boldogtalan vagyok.

A megrázónak egyáltalán nem mondható ténnyel a vállamon próbáltam meg felvenni a pszichés és fizikai harcot az Ördöggel, egyúttal minél többet megtudni erről a Boldogság című könyvről.

SOK BOLDOGSÁGOT! LEGYETEK SZERENCSÉSEK!