Egy volt londoni rapper után nyomoznak James Foley lefejezésének ügyében

Abdel-Majed Abdel Bary (művésznevén L. Jinny vagy Lyricist Jinn) is egyike azoknak a brit dzsihádistáknak, akik az IS oldalán harcolnak, és akik ellen nyomoznak James Foley lefejezése ügyében.

A 2012-ben foglyul ejtett amerikai újságíróról a héten közöltek egy videót, amiben Szíriában lefejezi az IS (korábban ISIS) egyik terroristája. A hír hallatán még aznap összeült a brit kormány, ugyanis egyre több jel utal arra, hogy Foley gyilkosa egy brit iszlamista lehet.

L. Jinny számait 2012-ben a BBC Radio is játszotta, ezekben drogokról, erőszakról és arról rappelt, hogy milyen úgy élni, hogy bármikor kitoloncolhatnak az országból. A legújabb klipje idén márciusban került fel a netre.

Aztán dzsihádista lett, és állítólag tavaly lépett le Londonból, ahol az anyjával és öt testvérével élt. Egy hete tűnt fel újra Szíriában, amikor kitett magáról egy fotót a Twitterre, amin egy levágott fejet tartott, és azt írta alá:

„Chillin’ with my homie or what’s left of him.”

A férfi apja, Adel Abdul Bary egy egyiptomi menekült volt, és állítólag Bin Laden egyik közeli hadnagya. Az Egyesült Királyság 2012-ben adta ki az Egyesült Államoknak terrorizmus vádjával – állítólag 1998-ban részt vett két amerikai nagykövetség elleni bombamerényletben Kelet-Afrikában.

Abdel-Majed Abdel Bary két harcostársával Abu Hussein al Britanival és Abu Abdullah al-Britanival a Sun napilap szerint a „The Beatles” tagjai. Ez a dzsihádista csoport szervezi be a brit fiatalokat az IS-be. A gyanú szerint a Beatles tagja az a Johnként emlegetett férfi is, aki lefejezte Foley-t. (Independent)