Megint megpiszkálják a közoktatást

POLITIKA
2014 augusztus 25., 06:43
comments 27

A Magyar Hírlapnak adott nagyinterjúval ünnepelte a tanévkezdést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Ebben először is tisztázta, hogy

nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy ő oktatási miniszter lenne.

Nem az. "Az államtitkárok végzik a szakpolitikai munkát" - mondta. Ő maga csak azért felel, hogy "egységesen, azonos szemlélettel és mércével kezeljük az emberi élet különböző területeit".

Ez a mérce pedig a család, ami

"a nemzeti közösség legelembibb egysége", ha nem tudta volna.

Az interjúból megtudhattuk, hogy

  • Az imént központosított közoktatás átalakításra szorul, mert a központ túl messze van a településektől.
  • Újabb szakokat vennének ki az egyetemek közti átjárhatóságot európai szinten garantáló bolognai rendszerből.
  • Mi több, még a doktori képzéseket is átalakítanák valahogy.
  • Olyan nincs, hogy a Klebelsberg Intézménykezelő Központ ne fizetne a tanároknak. A beszállítóinak nem fizet!

Az interjúban amúgy a Magyar Hírlap szokatlanul kemény volt. Rákérdezett, majd a kitérő válasz után visszakérdezett, hogy mégis mit gondol a miniszter a Rezidensszövetség szabad orvosválasztásos ötletéről. Nem sokat. (Via Magyar Hírlap)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.