Ha láttad a mellét, rossz képviselő lesz?

POLITIKA
2014 augusztus 27., 15:47

Mit várunk egy politikustól? Legyen nyugodt, erőt sugárzó, tudjon beszélni, öltözködjön megfelelően, ne legyen túl különleges, de túl szürke sem. Legyen a magánélete rendezett. Ezek talán a legfontosabbnak kikiáltott tulajdonságok egy képviselőjelöltnél. Már ha az illető férfi.

Ha egy nő politikusnak áll, elég biztos lehet benne, hogy megtépázzák az önbecsülését. Írtunk már róla hogy a női politikusokat már jelöltként is irreális elvárásokkal szembesítik. Az az alapállás, hogy legyen fiatal és csinosabb az átlagnál, minden plusz kiló csökkenti az esélyeit.

Ha viszont sikerrel veszi ezeket a nem túl fair akadályokat, akkor is könnyen előfordulhat, hogy konkrétan lekurvázzák ezeket nőket, mint ahogyan az legutóbb Baján történt.

Minek is van neki teste egyáltalán?

Egy jelölt ha nő, vagy túl szép, vagy nem elég szép. Ha meg már eldöntöttük és felcímkéztük, hogy ribanc, akkor nézegetni még jó a képeit, de nehogy már politikusnak menjen. Nem ért az hozzá. Persze más sem, meg a főpolgármester-jelölt Falus Ferencnek sincsenek politikai ambíciói, ahogy Bálint Antónia sem venne részt a politikában, de egy tévés celeb tudja már a helyét. Vagy legalábbis legyen Vágó István.

A sportolóból lett politikusokkal persze semmi baj nincsen. Hiszen ők nem a kidolgozott testükből éltek/lettek híresek, ugyebár. Hanem... Öööö. Mindegy is. Az ő szakértelmük, rátermettségük és felkészültségük megkérdőjelezhetetlen, és majd kiderül. Hisz férfiak.

Ott van ugyebár a felejthetetlen "álamfő", Schmitt Pál, de az idei önkormányzati választáson is szép számmal akadnak a kormánypárti jelöltek között korábbi élsportolók. Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, Győr polgármestere az újraválasztásért küzd, Kozmann György olimpiai bajnok kenus Pakson indul polgármesteri székért. Deák Bárdos András Európa-bajnok birkózó pedig Miskolcon lett önkormányzati képviselőjelölt, ráadásul egy igen szegény, és problémás körzetben, ahol az ott lakó roma családok egy részét épp kilakoltatják a házaikból, hogy a stadion parkolójának helyet szorítsanak. Kitaláltátok, nem róla készülnek mémek, amint fél kézzel legyűri a nyomort és megoldja a politikai patthelyzetet.

De körülnézhetünk külföldön is. A bokszoló Vitalij Klicsko Kijev főpolgármestere lett a nyáron, Schwarzenegger testépítőből lett színész, majd Kalifornia kormányzója.

Most akkor mi is a probléma Bálint Antóniával? Vagy csak arról van szó, hogy a nőkkel mindenképp csak a baj van?

Kép: life.hu

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.