Matolcsy Györgynek szentelt különkiadássá változott az RTL Klub Híradója

POLITIKA
2014 augusztus 28., 16:50
comments 43

A politikai kesztyű felvétele miatt egyre nézettebbé váló kereskedelmi tévé híradója gyakorlatilag Matolcsy-rovatot is indíthatott volna csütörtökön, három anyagban is foglalkoztak a jegybankelnök ügyeivel.

  • Elsőnek azt mesélték el, hogy a 2012-ben még 400 milliárdos megszorítócsomagot bejelentő Matolcsy most már jegybankelnökként 200 milliárdos csomagot hozott össze az MNB alapítványainak

Ez 63 milliárd forinttal több, mint amennyit a kormány a komplett felsőoktatásra költ.

- hangsúlyozta ki a Híradó.

Az első Orbán-kormány jegybankelnöke, Járai Zsigmond a Híradónak elmondta, hogy nyugati jegybankok a megtakarításaikat általában elteszik, hogy ha veszteséges lenne a következő év, akkor azt ne a költségvetésből kelljen fizetni. Itt azonban nem ez megy, ő ilyen mértékű költekezést külföldi nemzeti bankoknál még nem tapasztalt.

  • A következő anyagban arról volt szó, hogy bár az RTL-nek, de a vs.hu-nak válaszolt Matolcsy György. 

Ebből az interjúból pedig kiderült, hogy a bukott neoliberális tanok miatt van szükség a Matolcsy-féle alapítványi munkára. Az is kiderült, hogy ha jó ajánlatot kapnak, folytatják az épületek megvásárlását, az MNB 90 milliárd forintot tett félre erre a célra.

  • A harmadik matolcsys anyagban pedig arról volt szó, hogy Balatonakarattya polgármestere lenne Matolcsy felesége.

 

Azaz abban a faluban, aminek a létrehozását Matolcsy segítette elő. És ahol a családnak egy 150 négyzetméteres háza is van. A helyiek örülnek amúgy az ötletnek, mert szerintük a leendő polgármester férje biztos jobban tudna pénzt szerezni. Ebben amúgy mi is biztosak vagyunk.

A hosszú Matolcsy-blokk után akadtak még politikai hírek:

  • Szinte a teljes reklámadót az RTL-csoport fizeti. 

Hiába állított mást a kormány, a számok alapján az adót tényleg az RTL-re szabták.

  • Gáz-, áram-, távhőszolgáltatók egy állami holdingba kerülnek, Lázár kezében. De hogy miért lesz ez jó, arról senki nem tud semmit mondani. 
  • Miskolcon leváltották az Együtt vezetőjét, mert a párt döntése ellenére kiállt Pásztor Albert mellett.
  • Végül pedig, hogy főleg a Fidesz kezdte csak meg a plakátkampányt, az ellenzéki pártok a hírek szerint anyagi nehézségekkel küzdenek, ráadásul az önkormányzatok nem is tették ki az olcsóbb plakátolási lehetőségeket jelentő kartonlapokat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.