A Seriouseats Amerika egyik legkomolyabb gasztronómiával foglalkozó oldala. Rendszeresen közölnek toplistákat a nagyvárosokban kapható ételekről. Most a New York-i desszertek TOP 10 listáját készítették el.
Az első helyen egyáltalán nem meglepő módon a világ legismertebb cukrásza Dominique Ansel egyik édessége végzett. Ő találta fel a cronutot, a sütiből készült felespoharat és a homár alakú perecet. Végül nem ezek lettek a befutók, hanem egy Kouign Amann nevű francia édesség. Így néz ki:
Bekerült még a Levain Pékség legendás csokis sütije
Love this --> RT @jenchung: Brought a dozen @levainbakery cookies to @Gothamist office-they are a hit! pic.twitter.com/dolPdmmFAA
— Levain Bakery (@levainbakery) August 5, 2014
Francois Payard csokis kupolái
Summer pastry payard UES pic.twitter.com/xZU3CVOBsH
— François Payard (@francoispayard) June 14, 2014
És ebben a mezőnyben lett a 9. legjobb New York-i desszert az Andre's Hungarian Strudels & Pastries, szóval André Magyar Rétesei és Süteményei nevű helye csokis-fahéjas kuglófja, a Babka.
On the advice of grand food overlord @edlevine & his minions @maxfalkowitz, I visited Andre's Hungarian Bakery 1/2 pic.twitter.com/Z354P4B3HW
— Dessertbuzz (@dessertbuzz) July 26, 2014
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.