Magyar kuglóf New York 10 kedvenc süteménye között

finomság
2014 augusztus 29., 11:02

A Seriouseats Amerika egyik legkomolyabb gasztronómiával foglalkozó oldala. Rendszeresen közölnek toplistákat a nagyvárosokban kapható ételekről. Most a New York-i desszertek TOP 10 listáját készítették el.

Az első helyen egyáltalán nem meglepő módon a világ legismertebb cukrásza Dominique Ansel egyik édessége végzett. Ő találta fel a cronutot, a sütiből készült felespoharat és a homár alakú perecet. Végül nem ezek lettek a befutók, hanem egy Kouign Amann nevű francia édesség. Így néz ki:

Bekerült még a Levain Pékség legendás csokis sütije

Francois Payard csokis kupolái

És ebben a mezőnyben lett a 9. legjobb New York-i desszert az Andre's Hungarian Strudels & Pastries, szóval André Magyar Rétesei és Süteményei nevű helye csokis-fahéjas kuglófja, a Babka.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.