Mégsem hallgatnak Putyinra a szakadárok

háború
2014 augusztus 29., 8:36
comments 162

Ott tartott a Donyeck melletti Ilovajszknál körbezárt ukrán katonák története, hogy Vlagyimir Putyin (elnök, orosz) megkérte az ostromló szakadárokat, hogy nyissanak humanitárius folyosót, ahol elvonulhatnak a kelepcébe került katonák.

Úgy tűnt, hogy ennek eleget is tesznek a kelet-ukrajnai szeparatisták, akiknek ugyebár semmi közük Putyinhoz, de a vezetőjük, Olekszandr Zaharcsenko szerint minden tiszteletük az orosz elnöké, mert az országa segíti elsősorban erkölcsileg őket. A feltételük az volt, hogy az elvonuló ukrán katonák a nehézfegyverzeteket és lőszereket adják le.

De szabad elvonulás helyett tűzharc bontakozott ki a szakadárok és a katonák között. Az MTI idézi Szemen Szemencsenko, a Donbasz zászlóalj parancsnokának Facebook-bejegyezését, miszerint rájuk lőttek a szakadárok, ezért újra védelmi állást vettek fel, és újra fellángolt az egy hete tartó harc. A parancsnok szerint sürgős erősítésre van szükségük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt