Megmenekültek az ostromolt békefenntartók a Golán-fennsíkon

külföld
2014 augusztus 31., 07:27
comments 12

Ír ENSZ-katonák menekítettek ki 32 Fülöp-szigeteki ENSZ-katonát arról az őrposztról, amit napok óta ostromolt az al-Nuszra front a Golán-fennsíkon. Izrael és Szíria határán semleges, demilitarizált övezet választja el a két országot, ezt ellenőrzik az ENSZ békefenntartói.

Az al-Kaidával szövetséges al-Nuszra Front fegyveresei szerda reggelre foglalták el az egyetlen határátkelőt a fennsíkon, és itt ejtettek csapdába kb. 80 Fülöp-szigeteki ENSZ-katonát.

A sikeres mentőakció után egy másik őrposzton körbekerített 40 Fülöp-szigeteki katonának sikerült elmenekülnie, így ők már biztonságban vannak. Az al-Nuszra ugyanakkor 43 fidzsi ENSZ-katonát túszul ejtett, az ő szabadon engedésükről az ENSZ tárgyal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.