Feltörték Jennifer Lawrence, Kate Upton és még egy rakás másik híresség gépét, és elkezdték kirakni a meztelen fotóikat a 4chanre

bűnügy
2014 augusztus 31., 22:54

Olyan óriási botrány lesz ebből Amerikában, hogy törvényeket fognak szigorítani miatta.

Magyar idő szerint vasárnap késő este ismeretlen hackerek elkezdtek meztelen képeket posztolni a 4chan b fórumára a világ legismertebb színésznőiről és modelleiről. Itt van egy lista azokról, akiknek a fotóit és videóit állítólag ellopták.

Cyq4r5z
Lehet látni, hogy ezek tényleg a legnagyobb világsztárok. A Buzzfeednek volt, aki cáfolta, hogy róla készültek volna a feltöltött fotók, mások, mint Jennifer Lawrence és Mary E. Winstead megerősítették, hogy ők vannak a képeken.

A hackerek azt állítják, hogy Lawrencről például egy szexvideójuk is van.

photo_camera Így néz ki a hacker egyik mappája a gépén.

A képeket a BuzzFeed szerint az Apple iCloud rendszerének hibája miatt tudták ellopni a hackerek, és pénzt szeretnének értük. A hírességek iPhone-val csináltak magukról fotókat és videókat, és azután lopták el a képeket, hogy azok bekerültek az Apple szuper biztonságosnak hitt felhő-szolgáltatásába.

Az Apple egyelőre nem kommentálta a hackerek állításait.

Ilyen mennyiségben még sosem kerültek ki sztároktól lopott anyagok a netre. Nyilván a fotók és videók ellopása és terjesztése is súlyos bűncselekmény. Az Egyesült Államokban az ilyen esetek után szokta szigorítani a törvényeken.