Videó került elő Vizoviczki Váci utcai háborújáról

pestisracok.hu kirakott egy kordokumentum értékű videót, amin Vizoviczki László rendőrök és verőemberek gyűrűjében vitatkozik a Tropical szórakozóhely tulajdonosával, Surnyák Mihállyal. A felvételt Surnyák egyik embere készítette 2000-ben a Váci utcában.

A Tropical tulajdonosa suhogós tréningben, kiborulva üvöltözik az öltönyös Vizoviczkivel.
Idézem:

"Itt van, el lehet venni az üzletemet, faszszopók! Itt vannak a rendőreitek, vegyétek el!"


Surnyák a videóban azt üvöltözi, hogy Vizoviczki rendőri segítséggel veszi el a váci utcai üzleteket, de ő nem fél tőle, és nem adja a magáét. A konfliktust mindkét fél végig kamerázta.

A Pesti Srácok azt írja, hogy a taxisból lett maffiozó, Vizó végül nem bírt Surnyákkal. Vizoviczki rendőrségi vallomásában elmesélte, hogy Surnyák a Váci utcai videót átadta a rendőrségnek. Így próbálta őt ellehetetleníteni, de mivel a videóban semmi törvénytelent nem követtek el, csak vonulgatott az embereivel egyik helyről a másikra Surnyák kénytelen volt hatásosabb módszerhez nyúlni.

"Miután többszörösen kudarcot vallott, megpróbált kreálni ő egy ügyet, ezért felrobbantotta a saját autóját, hogy azt rám kenje."

(Idézet Vizoviczki rendőrségi vallomásából)

Vizoviczki saját bevallása szerint 40 szórakozóhelyet üzemeltett, sokat közülük a Hajógyári szigeten. 2013 május 30-án vette őrizetbe a rendőrség. A nyomozó hatóság gyanúja szerint rendőri vezetőket vesztegetett meg azért, hogy érdekeltségeiben ne legyenek razziák, a konkurenseiében viszont annál inkább. Az ügyészség augusztusban vádat emelt ellene bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt, de vár rá még egy halom vesztegetési ügy is.