Videó került elő Vizoviczki Váci utcai háborújáról

2014 szeptember 1., hétfő 13:19
99

A pestisracok.hu kirakott egy kordokumentum értékű videót, amin Vizoviczki László rendőrök és verőemberek gyűrűjében vitatkozik a Tropical szórakozóhely tulajdonosával, Surnyák Mihállyal. A felvételt Surnyák egyik embere készítette 2000-ben a Váci utcában.

A Tropical tulajdonosa suhogós tréningben, kiborulva üvöltözik az öltönyös Vizoviczkivel.
Idézem:

"Itt van, el lehet venni az üzletemet, faszszopók! Itt vannak a rendőreitek, vegyétek el!"


Surnyák a videóban azt üvöltözi, hogy Vizoviczki rendőri segítséggel veszi el a váci utcai üzleteket, de ő nem fél tőle, és nem adja a magáét. A konfliktust mindkét fél végig kamerázta.

A Pesti Srácok azt írja, hogy a taxisból lett maffiozó, Vizó végül nem bírt Surnyákkal. Vizoviczki rendőrségi vallomásában elmesélte, hogy Surnyák a Váci utcai videót átadta a rendőrségnek. Így próbálta őt ellehetetleníteni, de mivel a videóban semmi törvénytelent nem követtek el, csak vonulgatott az embereivel egyik helyről a másikra Surnyák kénytelen volt hatásosabb módszerhez nyúlni.

"Miután többszörösen kudarcot vallott, megpróbált kreálni ő egy ügyet, ezért felrobbantotta a saját autóját, hogy azt rám kenje."

(Idézet Vizoviczki rendőrségi vallomásából)

Vizoviczki saját bevallása szerint 40 szórakozóhelyet üzemeltett, sokat közülük a Hajógyári szigeten. 2013 május 30-án vette őrizetbe a rendőrség. A nyomozó hatóság gyanúja szerint rendőri vezetőket vesztegetett meg azért, hogy érdekeltségeiben ne legyenek razziák, a konkurenseiében viszont annál inkább. Az ügyészség augusztusban vádat emelt ellene bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt, de vár rá még egy halom vesztegetési ügy is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt