Videó került elő Vizoviczki Váci utcai háborújáról

bűnügy
2014 szeptember 01., 13:19
comments 99

A pestisracok.hu kirakott egy kordokumentum értékű videót, amin Vizoviczki László rendőrök és verőemberek gyűrűjében vitatkozik a Tropical szórakozóhely tulajdonosával, Surnyák Mihállyal. A felvételt Surnyák egyik embere készítette 2000-ben a Váci utcában.

A Tropical tulajdonosa suhogós tréningben, kiborulva üvöltözik az öltönyös Vizoviczkivel.
Idézem:

"Itt van, el lehet venni az üzletemet, faszszopók! Itt vannak a rendőreitek, vegyétek el!"


Surnyák a videóban azt üvöltözi, hogy Vizoviczki rendőri segítséggel veszi el a váci utcai üzleteket, de ő nem fél tőle, és nem adja a magáét. A konfliktust mindkét fél végig kamerázta.

A Pesti Srácok azt írja, hogy a taxisból lett maffiozó, Vizó végül nem bírt Surnyákkal. Vizoviczki rendőrségi vallomásában elmesélte, hogy Surnyák a Váci utcai videót átadta a rendőrségnek. Így próbálta őt ellehetetleníteni, de mivel a videóban semmi törvénytelent nem követtek el, csak vonulgatott az embereivel egyik helyről a másikra Surnyák kénytelen volt hatásosabb módszerhez nyúlni.

"Miután többszörösen kudarcot vallott, megpróbált kreálni ő egy ügyet, ezért felrobbantotta a saját autóját, hogy azt rám kenje."

(Idézet Vizoviczki rendőrségi vallomásából)

Vizoviczki saját bevallása szerint 40 szórakozóhelyet üzemeltett, sokat közülük a Hajógyári szigeten. 2013 május 30-án vette őrizetbe a rendőrség. A nyomozó hatóság gyanúja szerint rendőri vezetőket vesztegetett meg azért, hogy érdekeltségeiben ne legyenek razziák, a konkurenseiében viszont annál inkább. Az ügyészség augusztusban vádat emelt ellene bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt, de vár rá még egy halom vesztegetési ügy is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.