Magyarország katonákat küldene a Baltikumba

hadsereg
2014 szeptember 02., 11:14
comments 40

A csütörtökön kezdődő walesi NATO-csúcson ajánlhatja fel Magyarország, hogy katonákat küldene a Baltikumba és javasolja a pápai bázisrepülőtér fejlesztését. Navracsics Tibor a twitterén erősítette meg a Magyar Nemzet hírét.


A Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva állítja, hogy ősszel száz magyar katona mehet egy NATO-hadgyakorlat keretében. A NATO pápai bázisrepülőterének fejlesztését a szövetség külügyminiszterei által még júniusban jóváhagyott szövetségi készenléti akcióterv részeként javasolja majd a magyar kormány. Emellett végre sor kerülhet arra, hogy Magyarország növelje katonai kiadásait is. A NATO-ban minden tagállam vállalta, hogy a GDP két százalékát honvédelmi célokra fordítja, amiből pedig húsz százalékot haditechnikai modernizációra költ. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.