Vujity Tvrtko nem fizeti ki az ígért 1 000 000 forintot

POLITIKA
2014 szeptember 02., 09:54

Minden úgy kezdődött, hogy augusztusban Vujity Tvrtko a Facebookon posztolt Orbán Viktor sajtófőnökéről, Havasi Bertalanról. Aztán a poszt alatt vitába keveredett egy olvasónkkal, aki azt írta, hogy korábban látta egy fideszes rendezvényen.

Vujity Tvtrko erre egymillió forintot ígért a kommentelőnek, ha az képes bármivel bizonyítani, hogy Tvrtko részt vett bármelyik párt rendezvényén.

trvt02

A kommentelő viszont hiába keresgélt, nem talált semmit, és már fel is adta, amikor a barátai a segítségére siettek, és két – legalábbis nagyon gyanús – esetet is fel tudtak hozni példaként:

  • Tvrtko 2008-ban a fiával közösen látogatta meg a Fidelitas táborát, hogy ott előadjon. A beszámoló szerint még egy kis kötetlen iszogatásra is ott maradt a beszélgetés végén. Ott volt Navracsics Tibor, Szijjártó Péter, Ágh Péter és Nyitrai Zsolt is. (Igaz, ezt nem kifejezetten egy párt, hanem annak ifjúsági tagozata rendezte.)
  • Tvrtko idén márciusban Kisvárdán adott elő. Ez lehetett önkormányzati szervezésű esemény is, mindenesetre Seszták Miklós a fideszes honlapján számolt be róla képgalériában.

A kommentelő azt írta, hogy ha a műsorvezető fizet, a pénzt egy az egyben a kecskeméti Waldorf egyesületnek.

Mint azt később a kommentelő megírta, Tvrtko a fentiek közül egyik rendezvényt sem ismerte el pártrendezvénynek. Mint mondta, a Fidelitas-táborba nem mint pártpolitikai eseményre ment el, Seszták pedig szerinte egy könyvbemutatót használt fel politikai haszonszerzésre.

Így hát Tvrtko nem utalja a pénzt.

Viszont megígérte, hogy ősszel egy közösen egyeztetett napon elmegy Kecskemétre, és előadást tart, aminek a teljes jegybevétele a Waldorf támogatására mehet.

Update: a kommentelő, akivel Tvrtko megegyezett, erre a cikkre kommentben reagált, itt lehet elolvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.