Jövőre jönnek a nemzeti italboltok

gazdaság
2014 szeptember 04., 05:09
comments 844
photo_camera Ez csak internetes tréfa a múltból, a valóság valószínűleg sokkal súlyosabb lesz

Pletyka-, és híresztelésszinten soksor felmerült már, de a Napi Gazdaság most "kormányközeli források" alapján azt írja:

eldőlt, a dohány után az alkoholkereskedelem is állami felügyelet alá kerül 2015-től.

A lap szerint a koncepciót véglegesítették, és a kormány már egyeztet is a piaci szereplőkkel. A szabályozás hasonló lehet a trafikokhoz, törvényben lesznek rögzítve az alkoholárusítás szabályai. A Napi Gazdaság azt írja, a rendszer éppen olyan lesz, mint a nemzeti dohányboltoké: csak a kizárólag erre a célra létrehozott, államilag engedélyezett boltokban lehet majd alkoholt venni.

Giró-Szász András akkori kormányszóvivő márciusban még

sajtókacsának

nevezett egy értesülést, ami akkor arról szólt, jönnek a nemzeti italboltok a választások után.

A hír valóban felmerült korábban már többször is. Most viszont egy kifejezetten kormányközeli lap, a Századvéd tulajdonában lévő Napi Gazdaság írta meg.

UPDATE: A kormány közlése szerint egyelőre nem tárgyalnak erről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.