Erős címlapokkal áll ki a Marvel az iskolai zaklatás ellen

KULTÚRA
2014 szeptember 05., 18:00
comments 28

A képregény-nagyhatalom az angolul jóval kifejezőbb bullying ellen emel szót. Ez elsősorban a klasszikus iskolai erőszakos zaklatásokat, szekálásokat takarja, és mivel október az ellene való küzdelem hónapja, a Marvel specifikus címlapokkal készül.

A Marvel főszerkesztője, Axel Alonso szerint számos képregényhősük is éppen úgy lett szuperhős, hogy gyerekkorában zaklatás közepette volt kénytelen felnőni. Összesen nyolcféle verzió készül majd a címlapokból, a kiadó honlapján lehet többet olvasni erről.

photo_camera Ismerős szereplők a Galaxis őrzőiből (via Marvel)
photo_camera Amerika kapitány (via Marvel)
photo_camera Hulk (via Marvel)

(via VOX)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.