Érpatak polgármestere nem izraeli zászlót taposott miszlikbe, hanem szabadkőműves jelképes fehér-kéket

Helyreigazítást kért lapunktól Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere, mert „a valóságot teljesen meghamisítva és hamis színben feltüntetve” azt állítottuk, hogy a polgármester izraeli zászlót taposott miszklikbe. Arról a cikkről van szó, amiben beszámoltunk a külföldön is nagy sikert arató, akasztós performanszát követő ügyészségi nyomozásról.

A cikkben még jól írtuk, hogy a háborús bűnösnek nevezett Netanjahu izraeli kormányfő és Simon Perez izraeli elnök bábuinak jelképes felakasztása előtt a polgármester „egy papírból összeeszkábált, szabadkőműves jellel feldíszített izraeli zászló szaggatott szét a csizmájával”. Az ajánlóban viszont kétségtelenül nagyvonalúan rövidítettük mindezt izraeli zászlóra. Holott Izrael zászlajában Dávid-csillag van, nem körző és vonalzó, mint az érpataki barkácslobogóban. Bár az érpatakihoz hasonló szabadkőműves zászló sincs, nyilván ezt volt könnyű megoldani a kéznél lévő alapanyagokból. 

erpatakizaszlok

 

Orosz Mihály Zoltán leveléből az derül ki, hogy tőle aztán mi sem áll távolabb, mint az izraeli zászló meggyalázása.

„Ugyanis a probléma az Izrael államot uraló szabadkőműves réteggel van, és nem a zsidósággal, mint olyannal”

- írja Orosz, aki szerint a valóság ez:

„A valótlan állítással szemben az igazság az, hogy - jól láthatóan - egy szabadkőműves jelképet ábrázoló zászlót tapostam meg, amivel nem a zsidóság ellen, hanem a többek közt Izrael államot is irányító bűnöző szabadkőműves réteg vérlázító tevékenysége ellen szólaltam föl. A több ezer ártatlan palesztin lemészárlásának ténye nem engedi, hogy tovább hallgassunk a közel-keleti események hátterében működő folyamatokról és szándékokról, melyeknek megfelelően Izrael állam szabadkőműves utasításokat kiszolgálva tudatos népirtást folytat.”