Bátonyterenyén ellenség lett a fideszes polgármester és a fideszes alpolgármester

Rendkívüli ülésen azonnali hatállyal felmentették tisztségéből Horváth Tibort, Bátonyterenye Fidesz-KDNP-s alpolgármesterét, így független polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson.

Kiss László, Bátonyterenye aljegyzője az MTI-nek azt mondta: 10 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett hozták meg a határozatot Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP) polgármester javaslatára, aki szerint az alpolgármester elvesztette a bizalmát. A felmentett Horváth Tibor helyett a választásokig Gembiczki Ferencet bízták meg az alpolgármesteri feladatok ellátásával.

Horváth Tibor, aki a 2004 szeptemberében újjászervezett városi Fidesz-alapszervezet elnöke, 2008-tól alelnöke volt, azt mondta: mivel a választáson való indulása a párt érdekeit sérti, az alapszabály szerint ez magával vonja a pártból történő kizárását. Jobboldali, Fidesz-érzelmű volt, és az is marad, de „megkötözött kézzel, bekötözött szájjal” nem lehet sokat elérni egy városban, hatáskörét, mozgásterét ugyanis minimálisra csökkentették. Múlt hétfőn még tárgyalt a polgármesterrel, de a beszélgetés arról győzte meg, hogy a városvezető nem számít a munkájára. Másnap kérte ki az ajánlóíveket.

A volt alpolgármester független polgármesterjelöltként indul az októberi választáson, a Fidesz-KDNP jelöltje a jelenlegi polgármester. Rajtuk kívül a DK-MSZP, a Jobbik és a Bátony S. SZ. K.E jelöltjeire lehet majd szavazni.

Horváth azt is mondta, hogy csütörtök reggelre purhabot fújtak a lakásánál parkoló hivatali autója kipufogójába, hétfőn pedig azért nem tudott elmenni a rendkívüli ülésre, mert felgyújtották a méhkaptárait. A tűzvizsgálat szerint szándékos gyújtogatás történt, ezért rendőrségi feljelentést tett.

A nograd24.hu-nak Nagy-Majdon József polgármester azt mondta, valóban volt konfliktus, feszültség kettejük között, és azért ingott meg a bizalma Horváth Tiborban, mert vele szemben indul a polgármesteri székért. A polgármester azt mondta, nem tudja, hogy az alpolgármester miért lépett vissza attól, hogy fideszes színekben induljon a választáson. A Fidesz-KDNP-s polgármester szerint a lehető legjobb jelöltet sikerült állítaniuk Horváth Tibor helyett Letovai Zoltán személyében, akinek közel két óra alatt gyűlt össze a szükséges támogatói aláírás.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.