Human Rights Watch az Ökotárs elleni akcióról: Az EU védje meg az értékeit a saját területén!

politika
2014 szeptember 09., 05:57
comments 111

A magyar kormány újabb lépéssel félemlítette meg a civil társadalmat - írja az Ökotárs elleni rendőri akcióról a Human Rights Watch emberi jogi szervezet. A HRW közleménye összefoglalja az ügy körülményeit, ami szerintük újabb bizonyítéka a kormány autoriter törekvéseinek. Idézik azt is, hogy Orbán a liberális demokrácia végéről beszélt nyáron.

Bár amerikai lapok foglalkoztak az egész témával, az Európa Tanács emberi jogokkal foglalkozó szerve pedig levelet is írt a kormánynak, az EU eddig nem kommentálta a civil szervezetekkel szembeni kormányzati nyomást - írja a HRW.

A kormány legújabb lépései után végre megszólal az EU? Reméljük. Ha az EU nem képes arra, hogy megvédje értékeit a saját területén, hogyan tehené ezt meg hitelesen azon kívül?

- zárul a közlemény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.